Alpe d’HuZes

Alpe d'HuZes - Opgeven is geen optie

Update 2 juli 2022: Het event is geweest en ik heb in totaal 1600 euro opgehaald voor KWF.  Heel veel dank aan al mijn sponsoren! Onderaan de pagina zie je een video verslag van het event.

Op donderdag 2 juni zal ik deelnemen aan het sportieve evenement Alpe d’HuZes. Via dit evenement wordt zoveel mogelijk geld ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker.

Kanker raakt ons allemaal. Iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving die met deze vreselijke ziekte te maken heeft. Zelf verloor ik mijn vader onlangs aan de gevolgen van kanker. En ook op mijn werk bij Open Line, hebben wij afgelopen jaar afscheid moeten nemen van onze collega’s Ed en Michiel. Dat heeft Open Line er toe aangezet om dit jaar met een grote groep collega’s mee te doen aan Alpe d’HuZes.

Op donderdag 2 juni ga ik proberen de Alpe d’Huez 6 keer omhoog te fietsen. Het doel? Zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar kanker en naar de verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Je donatie gaat direct naar het Alpe d’HuZes / KWF fonds, dat wordt beheerd door KWF Kankerbestrijding.

Ik zou het super vinden als je me zou helpen door een donatie te doen via mijn pagina: Sponsor Gabrie

Veel of weinig, het maakt niet uit, alle beetjes helpen!

Mijn vader tijdens de beklimming van de Alpe d'Huez in 1983

Fietsen naar Alpe d'HuZes

Toen ik in februari van Open Line de vraag kreeg om mee te doen aan Alpe d’HuZes, ben ik hiervoor direct intensief gaan trainen. Dit jaar heb ik al 3500 trainings kilometers gemaakt om zo fit mogelijk aan de start te verschijnen. En als je je dan zo fit voelt, wil je ook wel eens iets te overmoedig worden. In mijn geval riep ik: “Dan fiets ik er ook nog naar toe!”. Omdat Aimee ook niet vies is van een stom idee, vertrekken we samen op woensdag 25 mei, op de fiets, bepakt en bezakt, richting ons chalet in Oz en Oisans.

De geplande route gaat over 830km en 10.000hm, via Luxemburg, Thionville, Metz, Nancy, bijna rechtstreeks naar het Jura gebergte, om vervolgens via de Col du Glandon (1924m) naar ons chalet in Oz en Oisans te klimmen. We hopen op zondag 29 mei daar aan te komen zodat ik nog een paar dagen rust heb voordat op donderdag 2 juni de start is van het event “Alpe d’HuZes”. 

De route

Planningen zijn er natuurlijk om aangepast te worden, maar hieronder kun je de route bekijken die we gepland hebben. 830km in 5 dagen gaat een flinke kluif worden en misschien moeten we een keertje hulp inroepen van de trein om de planning nog te kunnen halen, want het hoofd doel blijft 2 juni de beklimming van de Alpe d’Huez.

De dagelijkse routes kun je via deze collectie bekijken: Komoot Collectie

Waar hangen we uit?

Via onderstaande button ga je naar een andere pagina met een kaart. Als je daar op “active” en dan mijn naam klikt, kun je de live locatie zien en onze afgelegde weg  . Tevens hoop ik via mijn instagram regelmatig een update te plaatsen.

Gabrie

Moedig ons aan via Instagram!

Gabrie

See the latest trip reports here

Gravel Baneux
Latest

Sint Geertruid – Banneux

Gast gravelaar Rob Janssen presenteert u de volgende route De rit naar het Mariabedevaarsoord Banneux vanuit Maastricht / Zuid-Limburg is een klassieker onder wielertoeristen. Naast

Read More »