Maastricht – Moresnet – door Rob Janssen
DISTANCE

76km

% UNPAVED

70%

DURATION

4,5h

RIDEABLE

100%

DIFFICULTY

Medium

TOTAL ASCENT

720hm

Gast gravelaar Rob Janssen presenteert u een mooie panorama route.

Deze route start bij Fixed Gear Coffee – Frankenstraat 130 Maastricht

Het huidige drielandenpunt in Vaals was tot 1920 een viergrenzenpunt, met Neutraal Moresnet als de vierde entiteit, naast Nederland, België en Duitsland. Deze route voert door het viergrenzen gebied en biedt naast het nodige gravel plezier ook prachtige vergezichten over het Limburgse heuvelland, Aachener land, Hoge Venen en Voerstreek.

Vanuit Maastricht klim je geleidelijk via het plateau van Margraten en Gulpen naar de grensovergang bij Bocholtz/ Orsbach. Na een korte passage door de buitenwijken van Aken gaat het vervolgens naar het hoogste punt en Belgische grens in het Aachener Wald. Via Moresnet-Chapelle (horeca), Plombières en een stukje RAVeL L38 kom je aan de voet van de pittige klim naar het Bois de Beusdael. In het Bovenste Bosch steek je de taal- en landsgrens weer over en via het Gulpdal en langs de Amerikaanse militaire begraafplaats in Margraten keer je terug naar Maastricht (voor een welverdiend drankje of ijsje aan het Oranjeplein).

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

See the latest trip reports here

Gravel Baneux
Latest

Sint Geertruid – Banneux

Gast gravelaar Rob Janssen presenteert u de volgende route De rit naar het Mariabedevaarsoord Banneux vanuit Maastricht / Zuid-Limburg is een klassieker onder wielertoeristen. Naast

Read More »
DISTANCE

76km

RIDEABLE

100%

DIFFICULTY

Medium

TOTAL ASCENT

720hm

% UNPAVED

70%

DURATION

4,5h

You might also enjoy