Bloesem Gravel Z-Limburg
DISTANCE

70km

% UNPAVED

75%

DURATION

4h-4h30

RIDEABLE

98%

DIFFICULTY

Medium

TOTAL ASCENT

1000hm

Prachtige bloesem in April

Het is April en de vogeltjes bouwen hun nestjes, de planten schieten uit de grond en de bomen staan in bloei. Deze route voert je langs de mooiste stukken in Zuid Limburg waar de meeste bloesem te zien is. De route is niet de makkelijkste met 1000 hoogte meters, een paar hekjes en enkele technische stukken. De technische stukken zijn altijd voor iedereen op rustig tempo prima te doen. 

Houd er qua bandenkeuze rekening mee dat de gravel in Zuid Limburg van het ruigere, grovere soort is. Dus brede banden (40mm en meer) is aanbevolen. En vanwege de vele Limburgse meidoorn hagen met stekels, is tubeless de perfecte keuze.

Start is bij wielercafé Fixed Gear Coffee in Valkenburg, maar op aanvraag pas ik de route graag voor je aan naar een andere startlocatie.

Vanuit Fixed Gear Coffee heb je nog even tijd om de benen op te warmen want we starten met een asfalt klim, voordat we de gravel op gaan. Eenmaal op de gravelstroken zul je zien dat we nauwelijks nog op asfalt komen.

TIP !! Kies de appeltaart bij ‘t Hijgende Hert op 44km.

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

See the latest trip reports here

Gravel Baneux
Latest

Sint Geertruid – Banneux

Gast gravelaar Rob Janssen presenteert u de volgende route De rit naar het Mariabedevaarsoord Banneux vanuit Maastricht / Zuid-Limburg is een klassieker onder wielertoeristen. Naast

Read More »
DISTANCE

70km

RIDEABLE

98%

DIFFICULTY

Medium

TOTAL ASCENT

1000hm

% UNPAVED

75%

DURATION

4h-4h30

You might also enjoy